Mondzorg bij kinderen

Mondzorg bij kinderen – niet altijd even makkelijk. En daar zijn we ons bewust van. Daarom zijn we ook zo trots op onze preventie assistente Chantal Kasander van Centrum voor Tandheelkunde Gorinchem! Want Chantal zet zich actief in om met ouders in gesprek te gaan over een goede mondverzorging bij kinderen.

Zorgen voor de tanden en kiezen van je kind, dat kan soms best lastig zijn. De iPad is vaak nét wat interessanter, tandenpoetsen is vervelend en appelsap drinken ze het liefst de hele dag door. Dus helpen we graag een handje mee. Want hoe maken we van het tandenpoetsen een leuk onderdeel van de dagelijkse routine, in plaats van een dagelijkse strijd?

Dát zijn precies de onderwerpen waar Chantal je mee kan helpen. Maak het aanleren van gezond gedrag leuker en makkelijker – daar heeft je kind levenslang profijt van!

Mondzorg leuk maken voor kinderen

Binnen onze praktijken werken we onder andere met Johnny Joker. Het preventie programma voor kinderen in de mondzorg. Spelenderwijs leren kinderen door spelletjes, boekjes en simpele tip over mondgezondheid. En ze leren ook nog alles over lekker en gezond eten- en drinken. Maak het aanleren van gezond gedrag leuker én makkelijker.

De vrolijke en leerzame voorlichting leert kinderen om, met behulp van hun ouder(s), een super poetser te worden. Met Johnny Joker gebruiken we een wetenschappelijk bewezen methode waardoor kinderen véél minder gaatjes krijgen.

Meer weten over Johnny Joker? Neem contact met ons op.

Wat doen we bij een preventie behandeling voor kinderen?

We begrijpen dat het soms best spannend kan zijn om naar de tandarts of preventie assistent te gaan. Het kan helpen om van te voren met je kind te bespreken wat er gaat gebeuren. Is je zoon of dochter heel angstig? Bespreek dit van te voren met je behandelaar, dan kunnen we hier rekening mee houden.

  1. We controleren de mond om te kijken hoe het gaat.
  2. Met een vloeistof kijken we waar tandplak zit.
  3. We bespreken hoe het poetsen gaat en waar extra aandacht naartoe mag.
  4. Wanneer nodig stippen we de tanden aan met een fluoride lakje om de tanden sterker te maken.
  5. We adviseren over eetgewoontes. Tips over bijvoorbeeld gezond snoepen, maar ook over het aantal eetmomenten per dag (maximaal 7) zodat het glazuur kan herstellen.
28 september 2023