Lees het laatste nieuws van Fresh

Blijf op de hoogte en lees hier de laatste ontwikkelingen. We houden je op de hoogte over onze huidige praktijken, nieuwe praktijkovernames, onze medewerkers, jubilea, uitjes en updates uit de dentale wereld.

Uitgelichte-nieuws6

Adviseursevent: help, de tandarts verzuipt!

Ons eerste Adviseursevent stond in het teken van de impact die de WTZa heeft op de tandarts en de praktijken. Een inspirerende middag op ons Fresh Service & Expertise Center waarbij we samen met accountants, adviseurs, fiscalisten en bankiers tot goede ideeën en inzichten zijn gekomen: Zo hebben we samen vastgesteld hoe belangrijk het is om eerder aanwezig te zijn bij de besluitvorming rondom de mondzorg in het kabinet en parlement. Hierdoor worden plannen aan de tekentafel daadwerkelijk begrepen en zijn ze realistisch en uitvoerbaar. Daarnaast kan er kritischer worden gekeken naar allerlei vormen van contracten in de mondzorg, deze zijn namelijk vaak onnodig ingewikkeld. Het adviseursevent van 2023 De bijeenkomst werd door ons en onze relaties zeer gewaardeerd. Fijn om elkaar op zo’n inhoudelijk waardevolle manier te kunnen ontmoeten! Partners in mondzorg; dat is waar de naar streven. Samen kunnen we namelijk veel meer bereiken. Wij geloven in het bundelen van kennis om zo samen te groeien. Samen ontwikkelen, samen groeien en samen bouwen aan de toekomst. Door het bundelen van kennis zorgen we ervoor dat jij kunt blijven doen waar jij goed in bent. Het meest uitgebreide Service & Expertise Center   Het Fresh Service & Expertise Center voorziet tandartspraktijken van verschillende services zodat zij zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: het centraal stellen van de patiënt. Met onze services en initiatieven voor kennisdeling bouwen we vanuit een gezamenlijke visie aan het succes van de praktijk. Samen, met aandacht voor de mens. Onze 17 services bestaan onder andere uit: Integratie We focussen op een zorgeloze overgang van jouw praktijk naar onderdeel worden van Fresh. Gezamenlijk creëren we het fundament voor de toekomst. Finance  We monitoren de gezondheid van onze praktijken en zorgen maandelijks voor de juiste overzichten en inzichten. Meer weten over de andere services? Recruitment Met onze eigen recruiters zorgen we dat de uitdaging op menskracht met veel snelheid kan worden aangepakt. HR  Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich energiek, autonoom, gemotiveerd en betrokken voelen. .
Lees meer
Open-arrow
Uitgelichte-nieuws8

Preventie: veel kinderen gaan te laat naar de tandarts

Een belangrijke drijfveer voor ons om preventie als onderwerp hoog op de agenda te hebben staan en te werken aan zichtbaarheid en kennisdeling via onze praktijken aan patiënten. Zo weten veel patiënten niet dat een preventiebehandeling voor kinderen tot 18 jaar volledig wordt vergoed. De basisverzekering vergoed vrijwel alle behandelingen voor kinderen volledig, met uitzondering van de meer uitgebreide behandelingen zoals beugels en implantaten. Bij deze volledige vergoeding geldt geen eigen risico. Dus geen kosten voor de patiënt. Juist dat is stimulerend voor veel ouders om in de jonge jaren van kinderen vaker langs te komen. Zo leren kinderen goed voor hun gebit te zorgen. En daar hebben ze hun hele leven nog profijt van. De eerste keer naar de tandarts voor preventie. Wist je dat je al vanaf het eerste tandje een afspraak bij de tandarts kunt maken? En dat dit ook verstandig is om te doen? De speelse en leerzame voorlichting tijdens deze behandeling leert kinderen om, met behulp van hun ouder(s), een super poetser te worden. Samen maken jullie van tandenpoetsen een feestje, in plaats van een strijd. Met name bij de gezondheid van je tanden is het zo dat hoe jonger je begint met aandacht geven en goed verzorgen, dit op latere leeftijd het verschil maakt. Goed poetsen is de belangrijkste methode om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. 6 tips voor een gezonde kindermond: Zorg voor maximaal 7 eet- en drinkmomenten per dag. Poets vanaf het doorbreken van het eerste tandje met fluoridetandpasta (geschikt voor je kind zijn/haar leeftijd). Na het poetsen 's avonds geen eten of drinken, behalve water. Neem je kind vanaf het doorbreken van het eerste tandje mee naar de tandarts. Poets 2x per dag 2 minuten en poets tót 10 jaar altijd na. Geef geen flesjes met (dik)sap of limonade aan kleine kinderen. Pas 2 jaar oud en al 12 gaatjes: kinderen gaan te laat naar de tandarts. Meer weten waarom tandartsen in heel Nederland focussen op de mondgezondheid van kinderen? Bekijk de video hieronder. https://www.youtube.com/watch?v=k5cw1mRcK1I&t=16s Zoek je nog een tandarts in de buurt? Bekijk hier ons praktijkoverzicht voor de dichtstbijzijnde praktijk in de buurt.
Lees meer
Open-arrow
Uitgelichte-nieuws9

Mondzorg bij kinderen

Mondzorg bij kinderen - niet altijd even makkelijk. En daar zijn we ons bewust van. Daarom zijn we ook zo trots op onze preventie assistente Chantal Kasander van Centrum voor Tandheelkunde Gorinchem! Want Chantal zet zich actief in om met ouders in gesprek te gaan over een goede mondverzorging bij kinderen. Zorgen voor de tanden en kiezen van je kind, dat kan soms best lastig zijn. De iPad is vaak nét wat interessanter, tandenpoetsen is vervelend en appelsap drinken ze het liefst de hele dag door. Dus helpen we graag een handje mee. Want hoe maken we van het tandenpoetsen een leuk onderdeel van de dagelijkse routine, in plaats van een dagelijkse strijd? Dát zijn precies de onderwerpen waar Chantal je mee kan helpen. Maak het aanleren van gezond gedrag leuker en makkelijker - daar heeft je kind levenslang profijt van! Mondzorg leuk maken voor kinderen Binnen onze praktijken werken we onder andere met Johnny Joker. Het preventie programma voor kinderen in de mondzorg. Spelenderwijs leren kinderen door spelletjes, boekjes en simpele tip over mondgezondheid. En ze leren ook nog alles over lekker en gezond eten- en drinken. Maak het aanleren van gezond gedrag leuker én makkelijker. De vrolijke en leerzame voorlichting leert kinderen om, met behulp van hun ouder(s), een super poetser te worden. Met Johnny Joker gebruiken we een wetenschappelijk bewezen methode waardoor kinderen véél minder gaatjes krijgen. Meer weten over Johnny Joker? Neem contact met ons op. Wat doen we bij een preventie behandeling voor kinderen? We begrijpen dat het soms best spannend kan zijn om naar de tandarts of preventie assistent te gaan. Het kan helpen om van te voren met je kind te bespreken wat er gaat gebeuren. Is je zoon of dochter heel angstig? Bespreek dit van te voren met je behandelaar, dan kunnen we hier rekening mee houden. We controleren de mond om te kijken hoe het gaat. Met een vloeistof kijken we waar tandplak zit. We bespreken hoe het poetsen gaat en waar extra aandacht naartoe mag. Wanneer nodig stippen we de tanden aan met een fluoride lakje om de tanden sterker te maken. We adviseren over eetgewoontes. Tips over bijvoorbeeld gezond snoepen, maar ook over het aantal eetmomenten per dag (maximaal 7) zodat het glazuur kan herstellen.
Lees meer
Open-arrow
1 2