leaf

Rob Barnasconi intensiveert betrokkenheid bij Fresh Tandartsen

Per september start Rob Barnasconi als directeur partnermanagement en klinische zaken van Fresh Tandartsen. In 2018 werd Rob al benoemd als non-executive officer. Vanuit die rol gaf Rob advies aan het management team en de raad van bestuur.

Fresh Tandartsen is enorm blij met de komst van Rob Barnasconi als directeur partner management en klinische zaken. Rob zal zijn kennis, ervaring en het netwerk dat hij heeft opgebouwd als tandarts, ondernemer, adviseur en bestuurder, actief inzetten voor de organisatie. Rob: “Het is ronduit fantastisch om een serieuze rol te mogen spelen bij een organisatie die de toekomst van de mondzorg in alle opzichten serieus neemt. De uitdagingen voor de mondzorg zijn groot. Er dient zich bijvoorbeeld een substantieel ‘menskrachtprobleem’ aan in de hèle gezondheidszorg en dus ook in de mondzorg. Praktijkhouders moeten hierover nadenken en hier actief op anticiperen. Fresh Tandartsen doet dat als geen ander.’’

Rob Barnasconi studeerde in 1988 als tandarts af in Utrecht. De eerste negen jaar van zijn werkend leven was Rob actief in het medische bedrijfsleven, o.a. bij CBvK en Meditel. Dit heeft hij altijd gecombineerd met een functie als waarnemend tandarts in allerlei soorten praktijken. Sinds 1997 is Rob partner in de Tandartsengroepspraktijk te Beverwijk. Naast diverse andere bestuursfuncties werd Rob in 2006 voorzitter van de inmiddels Koninklijke NMT, waar hij na bijna negen jaar op 31 december 2014 afzwaaide. Rob werd 1 september 2015 partner bij VvAA en is in datzelfde jaar toegetreden tot het bestuur van het KNMT-Fonds Mondgezondheid. Sinds 2016 is Rob bestuurder van Stichting Centrum voor medisch-historische documentatie en medisch erfgoed. Van 1 januari 2016 tot 1 oktober 2017 was Rob afdelingshoofd ad interim van Radboudumc Tandheelkunde in Nijmegen. In deze functie was hij verantwoordelijk voor drie kerntaken, zijnde opleiding van tandheelkunde studenten, wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg. Ook heeft hij zitting in de landelijke Geschillencommissie Zorg. Rob is getrouwd met Ellen (huisarts), ze hebben drie kinderen en wonen in Alkmaar.

Met zijn brede zicht op het tandheelkundig werkveld en de kennis van ontwikkelingen en vernieuwingen in de (mond)zorg, ziet Fresh Tandartsen in Rob de ideale persoon voor deze functie.

Terug naar het overzicht