Marit Verschuuren-Kuijer - Fresh Tandartsen - Preventie
leaf

Achter de schermen bij Fresh | Marit Verschuuren - Kuijer | Preventie

Vertel eens een klein stukje over jezelf.

Ik ben Marit Verschuuren en ruim drie jaar werkzaam als specialist preventieve mondzorg bij Fresh Tandartsen. Daarnaast ben ik docent van het Ivoren Kruis en mondhygiënist. Door deze combinatie van rollen zie ik de volle potentie van preventieve mondzorg en het belang om mondgezondheid zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Hoe zou je jouw afdeling omschrijven in één woord?

Preventief ;)

Waarom ben je bij het Fresh Service Center gaan werken en waarom specifiek op deze afdeling?

Fresh was op zoek naar iemand die de tandartspraktijken op de juiste weg kon helpen bij het inrichten van doelmatige preventieve zorg. Dit sprak mij enorm aan vanwege mijn gedrevenheid om patiënten te helpen. Het voornaamste doel is om alle patiënten van Fresh te helpen een zo gezond mogelijke mond te krijgen, en dit ook zo te houden. Dat begint al bij kinderen vanaf het doorbreken van de eerste tand. Een goede gewoonte aanleren is immers makkelijker dan een ongezonde gewoonte afleren.

Wat is er bij jou op de afdeling bijzonder, wat maakt jou en je collega’s uniek?

Mijn afdeling bestaat uit alleen mijzelf, waardoor er enorm veel flexibiliteit is om met een praktijk de diepte in te gaan en te zoeken naar waar we de meeste winst uit kunnen halen.

Waar zie jij deze afdeling over vijf jaar?

De Operationeel Specialisten hebben vaak het eerste contact met de praktijken. Door goed samen te werken kan ik effectiever inspelen op de kwaliteit van de zorg en de wensen van een praktijk.


Waar haal jij je uitdaging uit? Wat motiveert jou om je in te zetten voor Fresh Tandartsen?

In alles wat ik doe streef ik naar de beste zorg voor onze patiënten. Door mijn werk, door het voeren van gesprekken met praktijken, maar ook door het contact met mijn collega’s kijk ik steeds naar waar mogelijkheden liggen om te groeien als praktijk, als medewerker en als Fresh Tandartsen.

Heb jij een project of prestatie die je met ons wilt delen?

Ik ben erg trots op het Johnny Joker project. Dit project maakt tandartsbezoeken voor kinderen leuk én zorgt ervoor dat kinderen opgroeien als gezonde volwassenen zonder gedragsgerelateerde mondproblemen zoals caries en ernstige plaquegerelateerde tandvleesontstekingen. Ik droom van een cariësvrije generatie én een praktijk zonder boor :)

Wat is iets waar je trots op bent?

Ik haal vooral voldoening uit de kleine dingen en wanneer ik resultaat zie van mijn werk. Dit zie ik bijvoorbeeld terug in wanneer preventieve mondzorg goed loopt binnen een praktijk, ik collega’s blij zie worden in hun werk of de enthousiaste gezichten die ik zie na het geven van een training.

Wat is het allerleukste aan werken bij Fresh Tandartsen / op het Fresh Service Center?

Vooral de vrijheid die ik krijg in mijn werk en de samenwerking tussen de afdelingen. Er is ruimte om mijn tijd zelf in te vullen op een manier waarvan ik denk dat het nuttig is en ik haal energie uit het even kunnen sparren met collega’s.